מה הם גוג'ים?

גוג'י ברי טבעי (אטד פראי) נחשב כמזון העל (Super Food) המועדף בעולם

אנשים רבים גילו את נפלאות הגוג'י ברי ובארה"ב ומערב אירופה הם כבר הפכו לחלק קבוע מתפריט הבריאות. צבעו של הגוג'י ברי הוא אדום וגודלו כשל אוכמניה. טעמו של הגוג'י ברי דומה לשילוב של אוכמניה, צימוק ותות בר. גוג'ים גדלים במקומום שונים, אך בעיקר בסין, שם אוכלים אותם כבר אלפי שנים בשל האמונה ביכולת שלהם להגן על הכבד, לחזק את מערכת החיסון, להאריך את תוחלת החיים, לחזק את הראיה, לשפר תפקוד מיני ופוריות, לשפר את מחזור הדם ותכונות נוספות.
 
גוג'ים מכילים רמות גבוהות של ויטמין C ופוליסכרידים, מה שעושה אותם למאכל המושלם לחיזוק מערכת החיסון.

הם מכילים 18 חומצות אמינו, כולל 8 החיוניות, 11 מינרלים חיוניים ו-22 יסודות קורט וביניהם סידן, ברזל, סלניום, אשלגן ואבץ. יש בהם 9 מ"ג ברזל ל-100 גרם – זה 100% מהכמות המומלצת היומית! יש בהם 6 ויטמינים חיוניים, כולל ויטמיני B. יש בהם חומצות שומן חיוניות, הם מקור טוב לחלבון וסיבים ואלו רק חלק מנפלאות הגוג'י!
 
גוג'ים הם אחד המקורות העשירים ביותר לנוגדי חמצון (אנטיאוקסידנטים) ומשרד החקלאות האמריקאי 
(USDA) דירג אותם כמס' 1 בסקאלת ORAC, המודדת את היכולת של מזון לספוג רדיקאליים חופשיים.
 
תזונאים מערביים סבורים שגוג'ים טבעיים מחזקים את מערכת החיסון, משפרים את רמות האנרגיה, מפחיתים חולשה, מפחיתים את השפעת רדיקאלים חופשיים בגוף (בעקבות השפעת נוגדי החמצון שבהם), ממתנים תיאבון, מונעים אכילת יתר וגורמים לתחושה טובה ולאופטימיות. בזכות זה זכו הגוג'ים בשם "The Happy Berry". אנחנו אוכלים גוג'ים כבר הרבה מאוד זמן, ויכולים להגיד לכם שהם בהחלט גורמים לנו לחייך ולהרגיש טוב! 
 
 עכשיו נשאר לכם רק לנסות!
 
ניקול הראל - יועצת תזונה טבעית. שאלות תתקבלנה בשמחה:  nicky@nickys.co.il
 
אין באמור באתר זה כדי להוות יעוץ רפואי ובכל בעיה בריאותית יש להיוועץ ברופא
מידע בדבר גוג'י ברי אינו מאושר על ידי משרד בריאות וכל אדם המתענין בנושא צריך לבדוק את התאמת המוצר לצרכיו
מתכוני גוג'י ברי
טבלת Orac